keski-suomi – kustannustehokas kasvukeskus

Keski-Suomi – Kustannustehokas kasvukeskus

Keski-Suomi ei ole vain maalaisidylliä, luontoa ja kauniita maisemia. Sieltä löytyy myös upeita mahdollisuuksia yrityksille, jotka pohtivat, minne sijoittaa kiintopisteensä.

Jos sinulla on yritys ja kaipaat strategista paikkaa ja hyvää yritysympäristöä, vastaus voisi olla Keski-Suomi. Etenkin teollisuudenalan yritykset ovat jo löytäneet tiensä Keski-Suomeen ja havainneet sen hyväksi yritysympäristöksi. Tästä esimerkkinä vuonna 2017 toimintansa Äänekoskella aloittanut Metsä Fibren biotuotetehdas.

Tässä artikkelissa kerromme, miksi Keski-Suomeen kannattaa tulla!

Miksi yritysten kannattaa tulla Keski-Suomeen?

Keski-Suomessa on useita vetovoimatekijöitä, jotka tekevät siitä houkuttelevan yrityksille.  Näiden tekijöiden ansiosta se on kokonaisuutena varsin hyvä yritysympäristö. Keski-Suomi ei ole vain kaikkien tuntema Jyväskylä, vaan myös sen lähialueet aivan yhtä helposti tavoitettavissa.

#1. Sijainti

Keski-Suomi on ihanteellinen yrityksille, joille keskeinen, strateginen sijainti on tärkeää. Se sijaitsee nelostien äärellä, josta pääsee helposti Helsinkiin, Tampereelle, Kuopioon tai Mikkeliin. Myös lento- ja raideliikenne ovat ulottuvilla ja satamiin on hyvät yhteydet.

Näin hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat operoinnin koko Suomen alueella ja jopa vientiä ajatellen.  

Alue on logistisesti ja strategisesti hyvä esimerkiksi teollisuushalleille, jakelukeskuksille, varastoille, talotoimittajille, biotuotteille tai muille korkealaatuisten tuotteiden tuottajille. Keski-Suomi on kuitenkin avoin erilaisille yrityksille.

#2. Edulliset tontit

Esimerkiksi Viisarimäen yritysalueen tontit ovat todella edullisia. Hinta on vain 1 euro per neliömetri. Viisarimäeltä on vain minuuttien ajomatka Toivakan peruspalvelujen äärelle. Tontti mahdollistaa liiketoiminnan kehittämisen, kun voit rakentaa sinne juuri oman yrityksesi tarpeisiin sopivan tilan.

Tontti on näin edullinen, koska kunta haluaa tukea alueen elinvoimaisuutta. Mitä enemmän alueella on yrityksiä, sen valoisampi tulevaisuus. Yritykset lisäävät työllisyyttä, mikä on aina pienelle kunnalle tärkeä asia.

#3. Kilpailukykyinen hintataso

Keski-Suomessa on edullisempi hintataso verrattuna pääkaupunkiseutuun, mikä tekee siitä kustannustehokkaan yrityksille. Esimerkiksi Toivakasta löytyvät palvelut moneen tarpeeseen. Tämä helpottaa elämää, kun ei tarvitse lähteä kauemmas palvelujen perässä. Alueella toimii paljon alihankkijoita, joiden kautta monenlaiset työt hoituvat nopeasti. Alihankinta voi parhaimmillaan tarjota jopa eväät yrityksen kasvulle.  

#4. Osaava työvoima

Keski-Suomessa koulutetaan osaajia ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Hyvien koulutusmahdollisuuksien ansiosta eri alojen osaajia on saatavilla helposti. Osaajat ovat avain yrityksen kasvuun ja kehittymiseen.

Osaajien skaala on niin laaja, että tekijöitä löytyy IT-ammattilaisista, insinööreistä, ajoneuvojen, liikenteen, logistiikan, metsäalan, puutarhan, media-alan, sähköalan, rakentamisen ja tuotannon osaajiin vain muutamina esimerkkeinä mainitaksemme.

Lisäksi työvoima on sitoutuneempaa. Yleisesti ottaen Keski-Suomi koetaan vetovoimaiseksi paikaksi olla ja elää.

#5. Yhteistyöverkosto

Keski-Suomi on yrittäjämyönteinen ja yhteistyötä tehdään puolin ja toisin. Toivakan kunta haluaa tukea kaikkia yrityksiä, jotka haluavat tulla alueelle ja hyötyä keskeisen sijainnin tuomista eduista.

Kunta on joustava ja moderni yhteistyökumppani. Esimerkiksi lupa-asiat hoituvat helposti ja nopeasti. Toivakka on pieni ja ketterä, jolloin reagointiaika on paljon nopeampi ja ihmisläheisempi verrattuna vaikkapa ruuhkaiseen pääkaupunkiseutuun. Myös yhteen hiileen puhaltamisen henki on vahva.

Yritys voi tarvittaessa saada apua julkisiin hankintoihin liittyvissä toimissa, sillä kunnassa on hankinta-asiamiespalvelu. Yrittäjämyönteinen kunta auttaa mielellään tuomaan eri yrittäjät yhteen ja luomaan verkostoja.

#6. Katse tulevaisuuteen

Keski-Suomen maakunta pyrkii päättäväisesti huolehtimaan alueen elinvoimaisuudesta. Tavoitteena on, että Keski-Suomessa on jatkossakin hyvät mahdollisuudet töihin ja toimeentuloon, viihtyisä elinympäristö, hyvät liikenneyhteydet, palvelut ja kulttuuri sekä kaunis luonto.

Toivakan kunta haluaa panostaa palveluihin ja satsata tulevaisuuteen, jotta niin ihmisillä kuin yrityksillä on hyvä olla. Siinä yhteistyöllä on tärkeä rooli. Erilaiset yritykset kunta toivottaa lämpimästi tervetulleiksi Keski-Suomeen!

Pyydä lisätietoja!

Viisarimäen yritysalue sijaitsee Toivakassa, valtatie 4:n varressa keskellä Suomea. Toivakan omat peruspalvelut ovat minuuttien ajomatkan päässä ja samaan aikaan pääkaupunkiseutu on saavutettavissa muutamassa tunnissa.